Väiksed kavalused igapäevaelu hõlbustamiseks

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tea Raidsalu

Mõnikord tulevad igapäevased asjad tegutsejale appi sootuks teistes rollides, mille peale ei oska kohe tullagi.

Foto: Tea Raidsalu

Pahatihti juhtub, et kui oled džempri riidepuule riputanud, siis vormuvad pehmesse materjali riidepuu otste muhud. Neid välja triikida on üpris tülikas ja mõne materjali puhul peaaegu võimatu. Selle vältimiseks aseta rõivas riidepuu peale teisiti. Esmalt voldi riideese pikuti pooleks ning pane riidepuu peale omakorda pooleks nii, et kehaosa oleks ühel pool konksu ja varrukad teisel pool.

Mõnel koeral on paha komme üksi kodus olles ust kraapida. Tulemuseks on mõistagi inetud vaod ukse sees. Abi võib olla sellest, kui meisterdada uksele kergest plaadist kaitse, mille saad kodunt väljudes ukselingi külge riputada ning hiljem eemaldada. Ole kaitse kinnitamisel hoolikas, et see lemmikule peale ei kukuks.

Foto: Tea Raidsalu

Takistamaks püksilukku lahti vajumast, kinnita lukuotsa külge võtmerõngas, tõmba lukk kinni ning pane rõngas ümber nööbi. Ja püksid ongi korralikult lukus!

Mikrolaineahju hõlpsaks puhastamiseks pane ahju kauss veega ning keeda seda 2–3 minutit. Tekkinud aur aurutab kuivanud toidutükikesed lahti ning need saab kerge vaevaga lapiga ära pühkida.

Kui sul on vaja mikrolaineahjus korraga soojendada kaks portsjonit toitu, kuid nende mahutamine on keeruline, siis tuleb appi korrustesüsteem. Pane üks kauss ahju, aseta selle kõrvale kruus ning tõsta teine kauss selle peale.

Foto: Tea Raidsalu

Arvuti klaviatuuri vahelt on peenikest puru eemaldada paras kunsttükk. Siin tuleb appi kleepribaga märkmepaber. Libista liimipoolega kergelt nuppude vahelt läbi ning praht jääb selle külge kinni.

Terrassile taimi valides on nupukas pottidesse lisaks õieilu toojatele kasvama panna ka mõni selline, mille lõhn ei meeldi sääskedele. Suveõhtul õues puhates pole kuigi mõnus, kui tüütud vereimejad ründavad. Väidetavalt ei meeldi sääskedele järgmised taimed: sidrunmeliss, peiulill (tageetes), naistenõges, basiilik, lavendel, piparmünt, küüslauk, kirbumünt, rosmariin ja pelargoonium.

Foto: Tea Raidsalu

Teibirullist ribakese kättesaamiseks kulub üksjagu nokitsemist, et leida kätte algusots ja see näpu vahele jääks. Kui oled vajaliku jupi kätte saanud ja selleks korraks kleepimistööga ühel pool, pane teibi külge väike kirjaklamber. Siis on järgmisel korral õige ots kohe käes ning kirjaklambri saab teibi küljest ka kergesti kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles