FESTIVAL 2015. Eakate festival tuleb taas

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate festivali korraldamise kokkuleppe sõlmisid mittetulundusühing Inkotuba juht Eha Topolev (vasakul) ja aktsiaselts Ühinenud Ajalehed juhatuse esimees Peep Kala.
Eakate festivali korraldamise kokkuleppe sõlmisid mittetulundusühing Inkotuba juht Eha Topolev (vasakul) ja aktsiaselts Ühinenud Ajalehed juhatuse esimees Peep Kala. Foto: Anna Aurelia Minev

Nii Tallinnast kui üle Eesti kokku tulnud eakate seas populaarseks ürituseks kujunenud festival toimub 30. septembrist 1. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Mittetulundusühing Inkotuba korraldab kuuenda festivali koostöös ajakirjaga 60+.

Mittetulundusühingu Inkotuba juht Eha Topolev ütles, et eakate festival on väga positiivne sündmus ja mitme tuhande eaka inimese oodatud kohtumispaik. „Seda suurem rõõm on meil teada anda, et üritus toimub selgi aastal. Eelkõige tänu ajakirja 60+ toetusele.“

Aktsiaseltsi Ühinenud Ajalehed juhatuse esimehe Peep Kala sõnul on igati loomulik, et 50aastaste ja vanemate lugejate lemmikajakiri 60+ lööb ka eakate festivali korraldamises kaasa.

Igal festivalil on olnud oluline roll Eesti eakate taidluskollektiividel. Korraldajad ootavad ka tänavu kõiki toredaid taidlejaid oma oskusi näitama, registreerimine on alanud ning registreeruda saab festivali kodulehel www.eakatefestival.ee.

Festivaliga tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva, mis on kalendris märgitud 1. oktoobrile. Salme Kultuurikeskuses pakutakse vanemaealistele kahel päeval meeleolukat ning harivat koosviibimist ning tunnustatakse seenioride elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi.

2014. aastal külastas festivali ligi 4000 inimest. Festivalist on kujunenud aasta sündmus, võimalus panna piduriided selga ja tulla kodust välja, kohtuda oma eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida eakate taidluskollektiivide pakutavat meelelahutust.

Festivali korraldamise kokkuleppe sõlmisid festivali idee autor mittetulundusühing Inkotuba ja aktsiaselts Ühinenud Ajalehed, kes kirjastab Eesti loetavaimat ajakirja 60+.

Inkotoal on kokku enam kui 5000 klienti. Inkotoa nõustamiskabinetid teenindavad enamasti Eesti eakaid, aga ka puudega inimesi.

Suurim oma vanusegrupile suunatud avalik üritus eakate festival toimub kahel päeval, 30. septembril ja 1. oktoobril Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas, näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi ning pakkuda kohtumis- ja suhtlemisvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles