Vähiravifond toetab 55aastase naise, teismelise poja ema ravi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond «Kingitud elu»
Vähiravifond «Kingitud elu» Foto: www.kingitudelu.ee

Hille Tänavsuu Vähiravifondi „Kingitud elu” nõukogu kiitis viimase nädala jooksul heaks kolme naise vähiravi toetamise. „Olen liiga noor, et ära minna ja oma laps hooleta jätta,” ütles üks neist, 55aastane naine, teismelise poja ema Haapsalust.

„Toetus tähendab mulle kõike. Elu. Lootust. Üks suur kivi langes südamelt,” räägib Haapsalu naine, kellele fond saab annetajate abiga võimaldada vähiravimi Erbitux (cetuximab) 6350eurose toetusega.

Naisel on lisaks teismelisele pojale kaks täiskasvanud tütart ja kuus lapselast, kellest üks on kahekuune. Seitsmes lapselaps sünnib lähiajal. Naine igatseb, et kõik tema järeltulijad saaksid veel võimaluse vanaema tundma õppida.

„Olen saanud seni päris karmi ravi ja miski pole aidanud. On olnud ka loobumis- ja surmamõtteid. Nüüd on mul väga suur lootus. Ja tahan edastada suured tänusõnad kõigile toetajatele,” lisab soolekasvajaga võitlev naine.

„Kingitud elu” jätkab ka 77aastase vene rahvusest naise toetamist võitluses kilpnäärmekasvajaga. Fond aitas naisel tänavu jaanuaris kätte saada ravimi Nexavar (sorafenib), toetades teda ligi 3000 euroga. Kuna ravi toimib hästi, võimaldab fond talle nüüd sama suure toetuse abil jätkukuuri.

Kolmas värskelt abi saanud patsient on 73aastane jämesoolekasvajaga naine, kes saab fondi abiga ravimi Vectibix (panitumumab). Tema ravikuur maksab üle 11 000 euro. Patsiendil endal oli võimalik oma ravisse panustada ligi 3500 eurot.

„Näeme viimastel kuudel abivajajate arvu suurenemist, mis paneb fondile suurema vastutuse, aga annab ka võimaluse suuremale arvule inimestele uut lootust ja elu kinkida,” ütles vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. „Seni oleme saanud toetada kõiki patsiente, kes meie poole on abi saamiseks pöördunud ja fondi toetuspõhimõtetele vastanud. Et saaksime jätkata, kutsun kõiki eestimaalasi üles annetusega meie fondi toetama. Väike panus meie igaühe poolt võrdub elu suurima kingitusega abivajajatele, kelle tagasiside on piiritu tänu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles