Kas naistel valutab pea rohkem kui meestel?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peavalu.
Peavalu. Foto: Erakogu

Eesti Peavalu Selts esitleb peavalu päeva eel Peavalu Videokooli loenguid, kus räägitakse muu hulgas sellest, kas naistel valutab pea rohkem kui meestel ning millised on naiste ja meeste peavalude erinevused.

Peavalu on sage terviseprobleem, millega on kokku puutunud üheksa inimest kümnest. Meestel ja naistel on peavalude esinemine erinev. Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloog Toomas Toomsoo sõnul on sellele, kas meestel valutab pea vähem ja naistel rohkem, lõplikku kinnitust raske anda. „Mehed pöörduvad arsti poole lihtsalt vähem. Samas tuleb tõdeda, et viimasel ajal on ka mehed hakanud peavaluga rohkem arsti juurde tulema,“ toob Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloog dr Toomas Toomsoo esile.

„Naistel on migreeni veidi rohkem ning see on seotud tugevalt naissuguhormoonidega. On üks peavalu liik, mida esineb valdavalt meestel – kobarpeavalu, mida kutsutakse niinimetatud meeste migreeniks,“ selgitas dr Toomas Toomsoo.

„Peavalu on näiliselt lihtne kaebus, kuid paljudele inimestele elukvaliteeti alandav probleem, mis takistab igapäevast toimetulekut,“ kinnitab Eesti Peavalu Seltsi president, Tartu Ülikooli Kliinikumi neuroloog Mark Braschinsky. Dr Braschinsky soovitab peavalu puhul konsulteerida esmalt perearstiga, kes vajadusel suunab patsiendi spetsialisti juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles