Eesti psüühilise erivajadusega inimesed valmistasid 75 000 sinilille märki

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilille rinnamärk.
Sinilille rinnamärk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vigastatud Võitlejate Ühingule valminud sinilille märgid andsid tööd Eesti enam kui 120le erivajadusega inimesele.

Veteranide toetussümboliks saanud sinilille vilditud märk on unikaalne käsitöö, mida meisterdati suure hoole ja pühendumisega. Tellimustöö oli erivajadusega inimeste tööhõivet edendava sihtasutuse Hea Hoog kahe aasta silmapaistvaim projekt. Eelmisel aastal viltisid sinilillemärke enam kui sada ja sel aastal 120 erivajadusega inimest.

Hea Hoo majandusaasta aruandest selgub, et eelmisel aastal töötas sihtasutuse toel ligi 560 psüühilise erivajadusega inimest. Keskmiselt teenis iga inimene aastas veidi enam kui 200 eurot, kuid tublimate töötajate kuupalk küündis kuni 500 euroni kuus.

Erivajadusega inimeste võimetele ja oskustele vastavat tööd pakkusid kümned ettevõtted ja eraisikud. Puhastusteenindus, territooriumi hooldus, katuse kinnitusdetailide pakendamine, paberkottide valmistamine, jõulukaartide meisterdamine on vaid osa tööde nimekirjast, mida Hoolekandeteenuste kodudes elavad erivajadusega inimesed tegid.

Sihtasutuse Hoolekandeteenused tööhõive juht Anu Hall rääkis, et nad tahavad leida veel enam ettevõtteid, kes oleksid valmis psüühilise erivajadusega inimesi tööle võtma. „Otsime ka koostööpartnereid, kes telliksid erinevaid tooteid või teenuseid, näiteks pakendamis- ja sorteerimistöid. Töövõimaluste suurendamiseks plaanime luua kaitstud töökeskuste võrgustiku, kus paljud psüühilise erivajadusega inimesed saavad tööks vajalikud oskused, teadmised ja harjumuse ning oleksid järk-järgult valmis avatud tööturule liikuma,“ kommenteeris ta tulevikuplaane.

AS Hoolekandeteenused on 100 protsenti riigile kuuluv äriühing, mis tegutseb üle kogu Eesti pea kõigis maakondades, pakkudes hoolekandeteenuseid ligi 2500le kliendile ning tööd 1000le töötajale. Nad pakuvad psüühiliste erivajadustega täiskasvanutele ja lastele erihoolekandeteenuseid ning eakatele üldhooldusteenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles