Milliste südameprobleemide üle inimesed muret kurdavad?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamenädal.
Südamenädal. Foto: ERR

Aprilli kolmas nädal on Eestis traditsiooniliselt pühendatud südametervisele ja Südamenädalat tähistatakse Eestis tänavu juba 23. korda. Selleaastase Südamenädala raames korraldab Ida-Tallinna Keskhaigla elanikkonnale 2 südame tervise teemalist teabepäeva, ETV „Ringvaate“ reporter Hannes Hermaküla käis uurimas, mida inimesed kontrollida lasid ja mis neile muret tegi.

Ida-Tallinna Keskhaigla südamekeskuse juhataja-kardioloog Tiina Uuetoa sõnul surevad Euroopas pooled inimesed südame- ja veresoonkonnahaigustesse, ka insult käib selle alla. „Tõesti 51 protsenti naistest ja 42 meestest, nii et võrdselt meeste ja naiste haigus. Eestis arvatavalt lisandub igal aastal uusi vererõhuhaigeid 9000–10 000. Need on uued haiged, ega need vanad ka kuskile ei kao. Nii et seda baashaigust on meil palju,“ rääkis Uuetoa, kelle sõnul on igasugused ennetusüritused teretulnud, kuna aeg on piiratud.

Inimesed said nõustamist, mõõta vererõhku, kolesterooliväärtuseid, määrata veresuhkrut ja hommik algas harivate loengutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles