Lugeja arvab

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast
Postkast Foto: Elmo Riig / Sakala

Seekord oli 60+ väga sisukas. „Näiliselt lihtne kõhuvalu võib viidata tõsisele hädale”. Neid tähelepanekuid ja soovitusi peaks küll igaüks jälgima, et vältida halvimat. Kuigi gastroskoopiline uuring on suhteliselt ebameeldiv, võib seda küll soovitada, et saada teada oma mao seisund. „Pensionitõus läheb hooldekodu kohamaksuks”. Paraku tuleb sellega harjuda ja arvestada, et ega midagi odavamaks ei lähe. Üks hinnatõus toob ahelana kaasa teiste hindade muutuse. Samas on hooldekodude maksumused päris suures vahemikus (370–720 eurot), seega igaüks peaks endale sobiva leidma. Kui kohalik omavalitsus ka toetab või lähedased, siis saab hakkama. Ja ega kallim ei pruugigi alati parim olla. Oluline on ikka personali tähelepanelik ja hooliv suhtumine ning pühendumine oma tööle. „Kas pruuni koorega muna on parem kui valge?” Pole varem sellele osanud mõeldagi. Nüüd sain loost palju infot juurde. Ka tean nüüd, mis on tähised 0–3. „Kino Sõprus saab 60”. Väga vahva, et suures ärimöllus on see kino alles jäänud. Suur tänu  ärimees Indrek Kaselale, kes on leidnud soovi ja võimalust Sõprust toetada. Julgen soovitada – minge Sõprusesse! Tore nostalgitseda, vaadata head filmi ja tunda personali sõbralikku ning meeldivat teenindamist. Muide, igal kolmapäeval maksab pilet vaid kolm eurot. Õnne ja edu sünnipäeva puhul, Sõprus! „Hingelähedane kevadkuu”. See on parim ja minu lemmik 60+ märtsikuu numbris! Liigutav ja nostalgiline tunne oli. Mul on olnud võimalus (küll juba möödunud sajandil!) mitmel koolitusel olla koos Elle Eha-Arega.  Äärmiselt lahke ja heatahtlik, rõõmsameelne ja positiivne, lihtne ja südamlik naeratus alati usalduslik ja võluv. Tema südamlikud luuletused, mida ta ise suurepäraselt ette kandis. Nüüd 60+ lugedes meenus see kõik ning lõi mõnusa tunde. Soovin Ellele tugevat tervist, rõõme ja naeratusi igasse päeva!

Gennadi Vihman, Haapsalu

„Hingelähedane kevadkuu” oli minu lemmiklugu seetõttu, et meenus lapsepõlv. Elasin lapsena mõned aastad Järvamaal Elle Eha-Are ämma Lindaga. Kui Linda lüpsmast tuli, jooksime kassiga võidu piimakuuri poole, et saada kruusitäis lüpsisooja piima. Meelest ei lähe Linda valmistatud rullbiskviidid, mis lõpuks nägid välja nagu saetud oksaga kasetüved. Elle ja tema abikaasa Mati käisid seal külas. Mäletan Ellet alati lahke ja naeratavana, kes ei pidanud paljuks ka naabriplikaga juttu ajada. Tuntud Ugala näitlejal polnud kübetki staaripisikut. Olen väga kehv joonistaja, kuid koolis nõuti pilti mõnest muinasjutust. Nii joonistas Mati õues puupaku peal mulle ilusa pildi hundist ja Punamütsikesest. Pilt tuli lapsepärane, koolis ma vahele ei jäänud ning sain viie. Kuigi sellest on juba aastaid, on mälestused eredad. See on killuke lapsepõlvest. Kahjuks ei leidnud ma poest Elle Eha-Are mälestusteraamatut, mida oleksin väga tahtnud. Soovin Ellele päikselisi päevi ja ikka rõõmsat meelt!

Iris Haugas, Maardu, Harjumaa

No on ikka imeline tänavu see kevade tulek! Ridamisi saabuvad linnudki varem. Õuepessa ootame endi toonekurepaari. Muusika nautimiseks pole tõesti keegi liiga vana. Veel parem, kui ise oskad seda teha. Mina kasvasin sõna otseses mõttes muusika sees, sest isa mängis lõõtspilli ja ema kitarri. Kui ilusasti ema laulis! Oli nii tore, kui ta jõuluajal sahtlist salmid välja võttis ja kõik need läbi laulis. Ostsin plikana endalegi kitarri ja siis mängisime koos. Kahetsen, et isalt lõõtsamängu ära ei õppinud, kuid akordioni võtan mõnikord nüüdki kätte. Ka abikaasa oli musikaalne, käis kooris laulmas ja mängis mandoliiniansamblis. Sain ka selle pilli selgeks. Kahjuks mul enam keelpille pole. Hoian hoolega ajalugu – vinüülplaate kadunud kuulsustega: Ott Raukas, Karl ja Georg Ots, Endel Pärn, Artur Rinne jt. Nüüd on siis ka minu lemmik Jaak Joala nende seas. Nüüd, vanemas eas meeldivad mulle lüürilisemad lood. Laulul peavad olema sõnad, mis kuulama panevad. Ei ole ju midagi eriti kuulata, kui kogu loo jooksul korratakse vaid üht lauset. Hindan Jaagup Kreemi lugusid just sellepärast, et neil on sisu. Räpp ei ole minule, kõik muu võib olla. Olen imetlenud, kuidas mängis Paide Noorte Sümfooniaorkester. Judinad jooksid mööda selgroogu! Linnuliha on me pere esmaeelistus. Enamasti kana, sest kalkunit on maapoes harva. Tänulik olen ka kala-autole, mis toob kolm korda nädalas suure valiku kaupa.

Elvi, Kagavere, Järvamaa

Sain häid nõuandeid ja vajalikku infot loost „Näiliselt lihtne kõhuvalu võib viidata tõelisele tervisehädale”, oli ka palju muud huvitavat. Mind aitasid palju võimlemisharjutused pearingluse vältimiseks, mis ilmusid 2014. aasta jaanuarikuu ajakirjas. Nüüdseks olen sellest ebameeldivast vaevusest täielikult vabanenud, soovitan ka teistele neid harjutusi järjekindlalt ja iga päev teha, sellest on abi. Meeleolukad on Ave Nahkuri joonistused ajalehe esikaanel.

Tiiu, Hiiumaa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles