Prügikott olgu tugevast kilest

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikotid.
Prügikotid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jäätmetega on tõtt-öelda päris palju ­sekeldamist: tuleb teisi sorteerida ja ­jälgida, et iga sort saaks õigesse ­konteinerisse poetatud. Esimene samm aga on leida korralik prügikott, mis hoiaks kinni nii nurgelised ­pakendid kui ka ­toidujäätmed.

Seekordses testis võrdles 60+ eri tootjate prügikotte. Valikusse võtsime kotid suurusega 30–35 liitrit ehk need kõige keskmisemad ja tavalisemad, mis käivad kodusesse prügikasti. Katsetusse jõudsid nii sellised kotid, mille ülaservas on sees spetsiaalne nöör seose tegemiseks, kui ka need, mille suu tuli sõlme siduda. Etteruttavalt võib öelda, et kilenööriga varustatud kotid on tõepoolest mugavamad ja etemad.

Testides sai jälgitud, kui lihtne või keeruline on üht kotti suurest rullist lahti rebida. Samuti oli ülitähtis nüanss see, kui vastupidav on kott, kas see rebeneb koti täitudes katki või venib välja. Oluline on ju seegi, kas kott hoiab endas ka märja kraami.

Hindeid said prügikotid viie palli süsteemis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles