Pelgulinna haigla ortopeediaosakond kolib Lääne-Tallinna Keskhaigla peahoonesse

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna Keskhaigla.
Lääne-Tallinna Keskhaigla. Foto: Andres Haabu / Postimees

Aastaid Pelgulinna haiglas asunud ortopeediaosakonnale on valminud uued ruumid Lääne-Tallinna Keskhaigla peahoone neljandal korrusel.

Ortopeediaosakonna juhataja dr Margus Kelgu sõnul pakuvad äsja valminud ja tänapäevased ruumid suurepäraseid võimalusi ortopeediliste patsientide raviks. „Suurim muudatus võrreldes eelmise asukohaga on see, et uutes oludes saame tagada operatsioonijärgsel intensiivravil viibivate patsientide ööpäevaringse anestesioloogilise jälgimise, mida meil enne paraku ei olnud,“ sõnas dr Kelk paranenud võimaluste kohta. „Peahoonesse kolimine võimaldab teha tihedamalt koostööd ka teiste osakondade ja erialadega. See kõik aitab kaasa sellele, et patsientidel on meie juures hea olla ja nad paranevad kiiremini.“

Osakonna uued ruumid on valminud Paldiski mnt 68 hoone juurdeehitusena: kolmekorruselisele D- ja E-korpusele ehitati peale neljas korrus, kuhu lisaks ortopeedia osakonnale tulevad ka kontoriruumid administratsiooni töötajatele.

Kuigi ruumid avatakse pidulikult juba 20. veebruaril, algab ortopeediaosakonna juhataja sõnul töö uues asukohas alles aprillikuus, sest osakonna ületoomine võtab oma aja.

„Äsja valminud ehitusobjektina peab osakond saama mitmed kooskõlastused ja kasutusloa, mille käigus ühildatakse erinevad haiglasüsteemid ja tehakse lõplik häälestus. Et avatavas osakonnas tuleb ka kogu sisustus uus, on vaja ära oodata näiteks ka sellised raviks vajalikud vahendid nagu uued funktsionaalvoodid ja muu tehniline sisseseade,“ rääkis ortopeediaosakonna juhataja ees seisvatest ettevalmistustest.

Ortopeedia osakond on Lääne-Tallinna Keskhaigla esimene aktiivravi osakond, mis ehitati täiesti uuele pinnale. Siiani on üksuseid olemasolevatest ruumidest tasapisi ümber ehitatud ja vastavaks kohandatud. Ortopeediaosakonnale uue korruse ehitamine võimaldas aga juba ehituse planeerimise järgus võtta arvesse osakonna vajadusi ja tööspetsiifikat. Näiteks seati üheks eesmärgiks parandada liikumispuudega patsientide ravi- ja olmetingimusi.

Ortopeediaosakond viiakse juba kolmandasse asukohta alates Lääne-Tallinna Keskhaigla moodustamisest. Lääne-Tallinna Keshaigla loomisel paiknes osakond samuti Paldiski mnt 68 hoones, mis on tuntud ka Meremeeste haiglana, kuid 2005. suvel koliti ruumipuudusel Pelgulinna haiglasse.

Paldiski mnt 68 hoonele uue korruse ehitamine algas möödunud suvel. Ruumid projekteeris ja kujundas Arhitektuuribüroo Visuaal ning valmis ehitas Fund Ehitus. Uute ruumide ehitus läks maksma ligi miljon eurot. Kulud kaeti haigla eelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles