Väärikas, mine tasuta ülikooli!

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikool.
Väärikate ülikool. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valgas alustab veebruari lõpus Valga Linnavalitsuse ja Tartu Ülikooli koostööna tegevust väärikate ülikool, kuhu on oodatud kõik valgalased, kes soovivad uusi teadmisi ja kel vanust 60 või rohkem.

„Väärikate ülikoolis osalemise tingimuseks ei ole kõrgharidus, vaid eelkõige huvi teadmiste ja enesetäiendamise vastu. Loengutes käsitletakse huvipakkuvaid teemasid, näiteks tervis, tervislikud eluviisid, loodus, keskkond, poliitika, suhted, ettevõtlus, seadusandlus, psühholoogia jne. Aktiivne kuulaja, kes võtab osa 75% loengutest, saab kevadel Tartu ülikooli tunnistuse pidulikul lõpuaktusel," ütles Valga väärikate ülikooli projekti eestvedaja, Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants. „Õppimine väärikate ülikoolis on tasuta. Väärikate ülikooli Valga projekti finantseerib Valga Linnavalitsus," lisas Rants.

Valga väärikate ülikool alustab avaaktusega 27. veebruaril kell 12 Tartu Ülikooli ajaloolises aulas, kus õppijaid tervitab Tartu Ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen ning Valga linnapea Kalev Härk, kes ühtlasi peab ka avaloengu kaksiklinna Valga-Valka teemal.

Peale aktust korraldatakse kõikidele osalejatele giidi juhendamisel ülikooli peahoones ringkäik. Märtsi-, aprilli- ja maikuu loengud peetakse Valgas ja neist antakse osalejatele täpsemalt teada.

Esimese õppegrupi suuruseks on 40 õppijat, eelistatud on Valga linna elanikud, vabade kohtade olemasolul on võimalik osaleda ka Valga ümberkaudsete omavalitsuste väärikatel.

Registreerimine Valga väärikate ülikooli esimesse õppegruppi on 12. veebruarist kuni 23. veebruarini linnavalitsuse telefonil 766 9900; 5348 9118 või kohapeal aadressil Puiestee tn 8, Valga.

Registreerimiseks on vajalik nimi ja isikukood, sest õppijad registreeritakse ülikooli nimekirja. Lisainfot saavad huvilised Valga haridus- ja kultuuriameti juhatajalt Anneli Rantsilt telefonil 515 1759.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles