76aastane Kohtla-Järve apteeker käib täiskohaga tööl

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aime Tolga.
Aime Tolga. Foto: BENU

Vaid 900grammise kolmikuna sündinud Aime Tolga sattus pärast sõda pooljuhuslikult Jõgevamaa metsatalust Ida-Virumaale elama ja on Kohtla-Järvel apteeker tänase päevani.

Apteekritööd peab Aime Tolga väga vastutusrikkaks. „Nii ei saa, et ulatad ravimi ja võtad raha,” ütleb ta. „Kõige enam vajatakse abi käsimüügiravimite ostmisel. Apteekri soovitus on äärmiselt oluline ravi efektiivsuse ja ohutuse osas. Alati peab oskama vestlust alustada ja mõnikord tuleb inimene lihtsalt ära kuulata,” räägib Aime Tolga oma tööst.

Pool sajandit Kohtla-Järve apteegis töötanud proua on kohalike seas hinnatud proviisor ning energiline ja töökas naine. Aime Tolga räägib Benu terviseajakirjas, kuidas kõrges eas täiskohaga tööl käia ja seejuures vitaalse ja rõõmsana püsida. Benu ajakirja leiab apteegist ja see on kliendile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles