Pansionaadi juhataja: aeg-ajalt mõni memmeke igatseb oma kodu, koerakese ja kassikese järele

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide pansionaadi juhataja Helle Külljastinen tunnistas, et 1,5 tegutsemisaastat on läinud töiselt. Majja koha saamiseks on püsiv järjekord, ainuüksi voodihaigeid on 13, kes oma kohta ootavad. Ei möödu ühtegi nädalat, mil ei uurita, kas mõni voodikoht on juba vabaks jäänud. Praegu elab pansionaadis 44 inimest.

Üldjuhul jõuavad inimesed hoolduspansionaati, sest ei saa vanusest ja/või tervisest sõltuvalt ise oma eluga enam hakkama. "Loomulikult on ka neid, kes ei taha tulla, kuid suur osa neist kohaneb nädala-paariga. On ka neid, kes tahavadki ise tulla," avaldas ta. "Aeg-ajalt mõni memmeke muidugi igatseb oma kodu, koerakese ja kassikese järele. Aga see ju on väga inimlik."

Üks voodikoht maksab Paide pansionaadis üle 500 euro kuus. Keskmine pension on teatavasti palju väiksem. Helle Külljastinen selgitas, et vahe maksavad tavaliselt kinni inimese lähedased või osadel juhtudel koduomavalitsus.

Vaata videost, kes maksab kinni pensionist puudu tuleva osamaksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles