Seeniormehed kohtusid erukindraliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots Tartu seeniormeeste üldkogul.
Ants Laaneots Tartu seeniormeeste üldkogul. Foto: Erakogu

28. jaanuaril oli Tartu seeniormeeste üldkogu külaliseks erukindral Ants Laaneots. NATO Lääne-Euroopa mõistes on ta täiskindral.

Ants Laaneotsa nimi on Eestis üldtuntud, sest ta on juhtinud Tartus Riia mäel asuvat rahvusvahelist kaitsekolledžit ja on üks Eesti Vabariigi kaitsevägede loomise arhitekte. Sõjaliselt erialalt on ta tankist, kel on ka tegelik vägede juhtimise kogemus Etioopiast.

Laaneots on küll tuntud nimi, kuid isiklikult on temaga võimalik harva kohtuda, sest enamiku inimeste teed temaga lihtsalt ei ristu.

Meesteklubi kuluaarides naljatati, et ei tule kindral Laaneots, vaid Ants Laaneots, ta lihtsalt on tsiviilis.

Külalisele meeldis sellise väärikate meeste klubi olemasolu, kus tegutseb 79 liiget. Kindrali sõnul on arvuliselt selline koosseis väärt kandma ka kompanii nime.

Erukindrali konkreetse jutu tegid veelgi arusaadavamaks kaardid, selgitavad tekstid ja tänapäevase lektoritehnika kasutamine. Saime vastused ka esitatud küsimustele.

Ants Laaneots rääkis meie idanaabri Venemaa välispoliitika ja militaarpoliitika suundadest ja kummalisest osalusest Ukraina konfliktis: justkui on sõda ja ei ole ka, sõjas osalemist Venemaa eitab. Saime hea ülevaate praegusest olukorrast Ukrainas ja Venemaa relvajõudude kaotusest Ukrainas, mis Venemaa Sõduriemade Komitee andmetel ulatub rohkem kui 12 000 meheni.

Oli mõtlemapanev ettekanne. Lahkudes soovis erukindral Ants Laaneots edu mehiseks tegutsemiseks ja tugevat tervist väärikaks eluks.

Tähistasime jaanuarikuus sündinud üheksa mehe sünnipäeva. Auväärset 90 aasta juubelit tähistas Einar Kuusik, kellele kinkisime teistele meestele väärikate aastatega eeskujuks olemise eest kultuuripreemia ehk graveeringuga Oskari kuju. Juubilaridest tähistas 75. sünniaastat Arvo Teder ja 65. sünnipäeva Rein Jakobson.

Keerutasime tantsu meesteklubi mehi austavate naiskolleegidega ja suupistelaua juures jätkus vestlus kuuldud teemadel. Tantsuks laulis Matti Linno, saatemuusikat mängis Merike Küünal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles