Trükist on ilmunud 60+ teine terviseraamat "Ai, liigesed!"

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60+ terviseraamat 2 «Ai,liigesed!». Pilt on illustratiivne.
60+ terviseraamat 2 «Ai,liigesed!». Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Trükist on jõudnud lugejateni meie teine terviseraamat. Enamasti luudest ja liigestest kõnelev nõuanderaamat sobib ka nooremale lugejale, sest mõned vaevused annavad endast märku ammu enne 60. eluaastat ja nendega tuleb aegsasti tegelema hakata.

Peamiselt kõneleme osteoporoosist, reumatoidartriidist, podagrast, mitmesugustest jalavaludest. Tippspetsialistid räägivad kulunud liigeste vahetamisest, mis annab peaaegu et uue elu. Hinnatud taastusarstid õpetavad vajalikke harjutusi ja annavad nõu, et isegi valutavad liigesed ei või tukkuma jääda.

Siit raamatust leiab ülevaate liikumiseks vajalikest abivahenditest, aga ka soovitusi igapäevatoimetusteks ja tasakaalustatult tehtavaks spordiks.

Vaatleme ka puugihaigustega seonduvat ning tutvustame apteegist saadavat kiiret abi liigesevaevuste vastu.

Raamatust leiab tunnustatud arstide, näiteks dr Karin Laasi, dr Eve Sooba, dr Ivo Valteri, dr Aare Märtsoni, dr Mart Parve, dr Triin Nurme ja paljude teiste nõuandeid ja kommentaare. Psühholoog Maria Teiverlaur õpetab kroonilise haigusega koos elama.

Lihtsas ja arusaadavas keeles tuuakse ülevaade tõbedest ja antakse hüva nõu, kuis neid ennetada või siis nendega hakkama saada. Spetsiaalselt selle raamatu tarvis kirjutatud patsiendilood näitavad, kuidas kellelgi tõbi avaldunud või kuidas ta abi saanud, sooviga anda lugejale konkreetsete kirjelduste toel hüva nõu.

Raamatu panid kokku ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla ja Signe Siim. Raamat on 144 lehekülge paks ja kõvas köites, rikkalike meditsiinijooniste ja fotodega harjutustest.

Raamat on müügil Pärnu Postimehe, Sakala, Järva Teataja, Virumaa Teataja ja Valgamaalase toimetuses, aga ka kõikides Apollo ja Rahva Raamatu raamatukauplustes ning ostukeskuste raamatulettidel üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles