Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuses asub tööle vähiuuringute tippspetsialist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tambet Teesalu.
Tambet Teesalu. Foto: Erakogu

Aastaid USAs töötanud professor Tambet Teesalu on teinud otsuse siduda end Eestiga ja asub tööle Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuses. Samuti panustab ta akadeemilisele tööle Tartu Ülikooli vähibioloogia külalisprofessorina.

Eelmisel kümnendil Californias Sanford-Burnhami Meditsiiniuuringute Instituudis töötanud professor Tambet Teesalu jätkab Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuses oma teadustööd uute kasvajaspetsiifiliste kullerpeptiidide tuvastamisel ja kasutamisel vähiravis. Täpsem eesmärk on kõhuõõne kasvajate spetsiifiliste kullerpeptiidide prekliinilised uuringud. Kõhuõõne kasvajad on agressiivne kasvaja vorm, mille korral traditsionaalsed ravimeetodid ei ole seni andnud rahuldavaid tulemusi.

Tervisetehnoloogiate keskuse arendusjuhi Hardi Tamme sõnul tugevdab professor Teesalu liitumine oluliselt ettevõtte ravimiuuringute valdkonda. Ta kuulub maailma juhtivate teadlaste hulka vähiuuringute valdkonnas, mis tegeleb niinimetatud tarkade ravimite väljatöötamisega. Meil on erakordne võimalus olla selles valdkonnas maailma tipus, kuna valitud projektil on selge fookus. Samuti on meile väga oluline tema kontaktide võrgustik Californias, millesse kuuluvad nii tippteadlased kui ka tuntud biotehnoloogia ettevõtted.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles