Video: Eakate seltsielu juhib 35 aastat abielus olnud paar

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ambla valla eakate klubi Vokiratas tähistas hiljuti 30. juubelit. Klubi estvedajad, 35 aastat abielus olnud Helle-Leonide (66) ja Tiit Anton (67) tunnistavad, et Ambla valla eakad on pea alati seltsitegevust au sees hoidnud.

Vokiratast juhib seitsmeliikmeline juhatus. Juhatuse esimeheks on Tiit Anton, tema kaasa Helle-Leonide hoiab juhatuse liikmena silma peal mittetulundusühingu raamatupidamisel.

Helle-Leonide kinnitusel annavad klubi tegevused, eriti kord kuus Aravete kultuurimajas toimuvad peod, hea põhjuse omaealistega kokku saada. Vähetähtsad polevat Tiidu sõnul ka suvised ekskursioonid. Koostöös Ambla vallaga korraldatakse ka populaarset huumoripäeva. "Omakeskis saab suhelda, uudiseid kuulda,“ põhjendas Tiit Anton kokkusaamiste olulisust.

„Peod annavad põhjuse peoriided selga panna ja kodust välja minna. Miks mitte ka tantsu lüüa. See kõik hoiab inimese noore ja erksana,“ jätkas mehe mõttelõngu Helle-Leonide. „Peoõhtutel käivad ka külalised teistest klubidest. Vokiratta memmede tantsurühm on sage esineja ka mujal.“

Pidudel on välja kujunenud ka omad kindlad laudkonnad ehk koos istuvad need, kes saavad omavahel paremini läbi. Osavõtumaksust laekunud summadest kaetakse ka ühine peolaud. Helle-Leonide koogidki on seal teada-tuntud.

Helle-Leonide ja Tiit Anton on aravetelased 1982. aastast. Mõlemad olid Vokiratta pidudel sagedased külalised ka enne pensionipõlve.

Vaata videost, kuidas mehi kodudest telerite eest välja klubiõhtule meelitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles