Meedikud tuvastasid möödunud aastal 200 uut tuberkuloosijuhtu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopsud.
Kopsud. Foto: Corbis/Scanpix

Võrreldes ülemöödunud aastaga, avastati 26 tuberkuloosijuhtu vähem.

Kõige rohkem uusi tuberkuloosihaigeid tuli mullu juurde jaanuaris ja novembris, mil tuvastati vastavalt 22 ja 21 uut haiget, vahendab BNS Terviseameti statistikat. Veebruaris registreeriti 20 uut haiget ja septembris 18. Aprillis tuvastati uusi tuberkuloosijuhtumeid 17, sama oli nakatunute arv ka juulis ja augustis. Märtsis ja oktoobris registreeriti mõlemal kuul 15 uut haiget, mais 14, juunis 13 ning detsembris 11.

2013. aastal registreeriti tuberkuloosiregistris kokku 226 uut tuberkuloosijuhtu.

Tuberkuloos on õhu teel leviv piisk-nakkushaigus, mis levib siis, kui kopsutuberkuloosi põdev patsient köhib, aevastab või räägib. Üks nakkuslik kopsutuberkuloosihaige võib aastas nakatada 10–15 inimest ning neist kümnel protsendil areneb elu jooksul välja tuberkuloos.

Maailma Terviseorganisatsioon WHO on Eesti kuulutanud multiresistentse ja eriti resistentse tuberkuloosi ohumaaks. Üle 20 protsendi esmastest ja üle 50 protsendi korduvatest tuberkuloosijuhtudest on multiravimresistentsed tüved, mille korral ravi kestab 5–7 antibiootikumi kombinatsioonraviga 2–3 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles