Kange ja kasulik – ingver, küüslauk, sibul

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingver.
Ingver. Foto: www.freepik.com

Kui pealkirja lugedes tekib soov kiiresti lehekülge keerata ja nende kolme köögivilja peale „vuih” öelda, siis palun see aeg siiski võtta, sest neis kolmes kanges peitub tõeline apteek.

Ingver on jändrik vürtsika maitsega juurikas, mis botaaniliselt on risoom. Värsket ingverit müüakse kaupluste köögiviljaletis aasta ringi. Poes saab valida meelepärase suurusega tüki. Alati on võimalus suurema tüki küljest väiksem mügarik murda. Õhukindlalt pakitud koorimata ingver säilib külmikus kolm nädalat. Värsket ingverit ostes tasub eelistada kõvemaid helepruuni ja läikiva koorega risoomitükke.

Apteegis müüakse ingveripreparaate, ingverit saab osta kuivatatult pulbrina, kuid kõige kasulikum on muidugi värske ingver, sest vitamiine sisaldavad ainult värsked risoomitükid, kuivatamisel läheb enamik kaduma. Õnneks jäävad alles mikroelemendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles