Toidulisand ei ole ravim

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidulisand.
Toidulisand. Foto: Aivar Aotäht

Elutähtsate funktsioonide toimimiseks ja energia saamiseks vajab inimene toitaineid. Neid omastab organism märksa paremini tavatoidust kui toidulisandist.

Põllumajandusministeeriumi toidu üldnõuete büroo peaspetsialist Siret Dreyersdorff selgitab Maablogis, et tavatoidus esinevad toitained on toidulisanditest parema koosmõjuga.

„Toidulisandi valmistamisel kasutatakse vitamiinide ja mineraaltoitainete allikana keemilisi aineid, mistõttu on paljud toidulisandid puhtalt keemilise koostisega nagu ravimidki. Kuid ravim on ette nähtud konkreetse haiguse ravimiseks või haigusseisundi leevendamiseks,“ kirjeldab ta.

„Seega on toidulisandil ja ravimil täiesti erinev kasutuseesmärk ja toime. Peale selle võib teatud annuses igast vitamiinist ravim saada. Seetõttu tuleb toidulisandi tarbimisel lugeda hoolikalt kasutusjuhendit ning jälgida sellel toodud toidulisandi päevast soovitatavat kogust, et seda mitte ületada.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles