Tallinna tehnikaülikooli toiduteaduse õppetooli dotsent Tagli Pitsi rahvusringhäälingu teadusportaalile antud nõuanded:
Kolm lihtsat nõuannet, kuidas jõuluajal ülesöömist vältida
• "Mida rohkem erinevaid asju pakutakse, seda rohkem inimesed söövad. See tähendab, et kui laual on korraga näiteks ainult seapraad või verivorstid, kuid mitte kõik need koos ning lisaks veel näiteks hani, heeringas, kala vmt, on inimestel vähem „ahvatlusi“, mida maitsta ning nii jääb ka kõhupiinamine ära.
• Jõululauas ülesöömist aitab vältida see, kui igale inimesele serveeritakse kaunilt toit otse taldrikul. Nii on võimalik inimesel maitsta mitut erinevat asja, kuid piiratud koguses. Ehk lihtsalt öeldes puudub võimalus kõike natuke juurde võtta. „Vabalt saadaval” võiksid olla vaid toorsalatid. Jutuajamise kõrval tasuks vältida pidevat näksimist. Ülesöömine tekib tihti mitme tunni vältel pidevalt manustatud toidust. Laual võiksid olla vaid suupisted, mis annavad vähem energiat – näiteks köögiviljakangid.
• Joogiks tasuks pakkuda morsi-mahla-karastusjookide asemel puhast vett ning kindlasti tuleks piiri pidada alkoholi tarvitamisega.