Maks on hinnalt soodne, kiiresti valmistatav ja kasulikke aineid sisaldav tänuväärne toiduaine.
Maksa maksab süüa
Kõige maitsvamaks peetakse veise- ja vasikamaksa, seejärel kanamaksa. Kõige levinum ja kõige soodsama hinnaga seamaks seatakse pingereas viimasele kohale, sest sellel olevat mõrkjas maitse. Ei oska öelda, kas see tuleneb minu harjumusest tarvitada just seamaksa või millestki muust, aga mulle ei ole tundunud, et seamaks oleks mõru või kehva maitsega.
Kelle maitsemeelele seamaks mõrkjas on, sel soovitatakse maksa 3–4 tundi piimas leotada, siis maitse maheneb.
Maks sisaldab palju kasulikku: valku, A-vitamiine ja B12-vitamiini, samuti foolhapet. Mineraalelementidest on maksas rohkelt fosforit, kaaliumit, magneesiumi ja rauda, ka tsinki ja vaske. Maksa valguline koostis sisaldab kõiki asendamatuid aminohappeid.
Ära maksaga liialda!
Kuna pole head ilma halvata, siis tuleb ka maksa süües liigtarbimisest hoiduda.