60+ ajakirjale kasvab uus põlvkond lugejaid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed tutvuvad ajalehtede ning ajakirjadega.
Lasteaialapsed tutvuvad ajalehtede ning ajakirjadega. Foto: Kirsti Nikkolo

Teisipäeval käisid Järva Teataja toimetusel külas Paide Sookure lasteaia Naerupallide rühma lapsed koos õpetaja Kirsti Nikkolo ja õpetaja abi Merje Mihkelsaarega.

Nii mõnigi mudilane juba teadis, mis on ajaleht ja üks poiss ütles, et ta on isegi lugenud ajalehest juttu politsei kohta. Toimetusest said nad lasteaeda kaasa ka kohaliku lehe ja ajakirju 30+ ja 60+.

Õpetaja Kirsti Nikkolo ütles, et lastele meeldis ajakiri 60+ , eriti kuukirja esikaaned ja sees olevad pildid. „Nad ei oska veel ju eriti kirjatähti lugeda ja kuigi nad ristsõnu lahendada ei oska veel, kirjutasid nad ruutudesse tähti, ju kodus vanemad lahendavad,“ lausus ta.

Õpetaja sõnas, et lapsed uurisid ajakirju innukalt ja näitasid kohe ka teistele  kaaslastele, kui neis midagi huvitavat leidsid.

Paide Sookure lasteaia Naerupallide rühma lapsed tõid toimetusse ära ajalehe joonistusvõistluse tarbeks valmis saanud pildid ja uurisid, kuidas lugu ajalehte jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles