Vanavanemate Fond tunnustas imetlust väärivaid vanavanemaid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elma Killing (vasakul).
Elma Killing (vasakul). Foto: Erakogu

Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühingu juurde loodud Vanavanemate Fond ja sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt tunnustasid pühapäeval imetlust väärivaid vanavanemaid.

Tunnustusüritusel said kümme väljavalitut vanavanemate elutöö väärtustamise ja säilitamise, esiletõstmise ja edasikestmise märgiks üle Imelise Vanaema ja Vanaisa aunimetuse koos vastava tunnistuse ja üllatusega.

Kümme imelist vanavanemat sel aastal on Elma Killing Pärnumaalt, Helve Kaup Võrumaalt, Katrin Peil ja Minna Hainsoo Põlvamaalt, Laine ja Otto Mägi Hiiumaalt, Marju Jansen Tartumaalt, Milvi ja Endel Rõuk Viljandimaalt ning Salme Heinla Lääne-Virumaalt.

Koos tänavuste väljavalitutega on seni sellise erilise au osaliseks saanud 90 inimest.

„Imelise vanaema või vanaisa tiitel on mõeldud vanavanematele, kes oma lapselastele suunatud hoole ja armastuse kõrvalt leiavad aega ja tahtmist ka aktiivseks ühiskondlikuks tööks,“ teatas sotsiaalministeerium. Samuti tänati tiitliga vanavanemaid, kes kasvatavad orvuks või vanemliku hoolitsuseta jäänud lapselapsi.

„On väga oluline märgata vanavanemate tehtavat tööd. Põlvkondadevahelise sideme hoidmine ning elutarkuste ja -kogemuste jagamine on see, mis meid läbi aastasadade on edasi viinud. Aitäh teile imelised vanavanemad üle terve Eestimaa!“ ütles minister Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles