Leiburi tegevjuht Asso Lankots rääkis täisterakonverentsil, et leivatootmine väheneb, see-eest on seemneleiva ja segasaia kogus võrreldes 2009. aastaga isegi 50 protsenti kasvanud.
Leiburi tegevjuht: seemneleivad vallutavad letid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See tähendab tema meelest, et kalorid, mineraalained ja vitamiinid, mis leiva ja saia kaudu süüakse, on muutunud kvaliteetsemaks ja see omakorda näitab inimeste terviseteadlikkuse tõusu.
„Ehkki leivatoodete läbimüük on aastatega langenud, süüakse Eestis 825 miljonit viilu saialisi (sepikud) ja 670 miljonit viilu rukkileiba, mis annab kokku 1,5 miljardit viilu leiba ja saia aastas,“ tõdes Leiburi juht.
Lankotsi sõnul ostetakse Eestis 5,4 miljonit kilo kasulikke teratooteid aastas, mis moodustab turumahust 10 protsenti.
Lankots tõi välja suurenenud terviseteadlikkuse tõusu, mis on saanud elustiili osaks. „inimesed on teadlikumad sellest, kuidas haigusi ennetada,“ lisas ta.