Eakate juubelifestivali harivatel loengutel osales enam kui 3500 festivalikülastajat

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali korraldaja Eha Topolev.
Festivali korraldaja Eha Topolev. Foto: Kristel Üksvärav

Tallinnas Salme Kultuurikeskuses toimunud viiendat eakate juubelifestivali külastas festivalipääsmega 3500 inimest, lisaks osales festivalil umbes 40 seenioride taidluskollektiivi. Võrreldes varasemate aastatega pakkus festival kohtumisi mitmete tuntud persoonidega ja liikumisaastaga koostöös olid erilisel kohal aktiivse vananemisega seotud tegevused. Erinevaid hariva sisuga loenguid oli festivali programmis kokku 32.

„Meieni jõudnud tagasiside põhjal võime tänavuse festivaliga igati rahule jääda. Püüdsime koostada võimalikult mitmekesise programmi, et tõesti iga eakas, kes festivalitee jalge alla võtab, siit midagi toredat ja meeldejäävat saab,“ rääkis festivali korraldaja, mittetulundusühing Inkotuba juht Eha Topolev.

„Head meelt teeb ka see, et mehi oli varasemate aastatega võrreldes osalejate seas rohkem. Kõigi abiga oli tänavune festival põnev, särav ja väärikas,“ ütles Topolev.

Esmakordselt toimus eakate festivali raames telesild otsepildis Portugali ja Šotimaale, neist viimases South Lanarkshire aktiivse vananemise konverentsil osalejatele. Telesild sai teoks koostöös Eesti Olümpiakomiteega ning andis tänavusele eakate festivalile ühtlasi rahvusvahelise mõõtme.

Juubelifestivali programm oli suurejoonelisem kui kunagi varem, lisaks tegevustele majas sees, pakuti eakatele tegevusi ka väljas. Teha sai kepikõndi ning Salme Kultuurikeskuse ees oli avatud värvikirev sügislaat.

Festivali päevajuhid olid Reet Linna ja Eduard Toman. Kõik teise festivalipäeva loengud ja intervjuud tõlgiti ka venekeelde.

Eakate festivali korraldaja on mittetulundusühing Inkotuba, kes igapäevaselt teenindab eakaid ja puudega inimesi ja kelle teenuseid kasutab enam kui 5000 inimest üle Eesti. Festivali suurtoetajad on Südameapteek, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet, Corega, TENA, EMT ja Elion. Festivali partnerid on Eesti Olümpiakomitee, Rahvusooper Estonia, Ida-Tallinna Keskhaigla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles