Kliinikum avab patsiendiportaali

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliinikumi patsiendiportaal ePatsient.
Kliinikumi patsiendiportaal ePatsient. Foto: Kuvatõmmis

Kliinikum avab täna, 3. oktoobril patsiendiportaali ePatsient, mille eesmärk on võimaldada patsiendil broneerida endale eriarsti ambulatoorne vastuvõtuaeg. Esialgu saab aegu broneerida ainult eriarsti esmasele vastuvõtule, mille eest tasub Eesti Haigekassa.

Lisaks saab patsiendiportaalis vaadata oma haiguslugu ja uuringu vastuseid, samuti tutvuda oma haigusjuhtude ajalooga aastast 2007. Patsiendil on võimalik kontrollida ja muuta oma kontaktandmeid, mis on teenuse toimimiseks väga oluline, kuna korrektne telefoninumber ja e-posti aadress võimaldavad probleemide korral haiglal patsiendiga ühendust võtta.

Kehtivate broneeringute info kuvatakse patsiendile portaali esilehel. Sealt on näha, millal ja kus vastuvõtt toimub ning raviarsti nimi. Reeglina peab patsient endale vastuvõtuks aega broneerides visiiditasu internetipangas ära maksma, pärast mida hakkab broneering kehtima.

„Oleme oma infosüsteemi tublisti täiendanud, aga juba praegu teame, et täiendusi tuleb teha veel. Edaspidi laiendame vastuvõtuaegu tasuliste ja korduvate aegade osas ning broneerimist teisele isikule ehk võimalust, et nt lapsevanem broneerib aja oma lapsele“, ütles kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto. Einasto toonitas, et ePatsient on lisavõimalus vastuvõtuaja broneerimiseks, oma isikuandmete kontrollimiseks jne.

Alles jäävad tavapärased võimalused endale vastuvõtuaja broneerimiseks, nii registratuuris kohapeal kui ka telefoni teel. Registratuuri telefon on 731 9100 ning see on avatud tööpäeviti kell 7.30–18.00.

Kliinikumi patsiendiportaal ePatsient asub aadressil https://epatsient.kliinikum.ee. Patsiendiportaali saavad kasutada kõik, kellel on olemas ID-kaart või Mobiil-ID.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles