61aastane Riho Sepp kustutab tulekahjusid korstnapühkijana

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

61aastane Riho Sepp on päästjana leiba teeninud taasiseseisvumisejärgselt 12 aastat. Alustas ta vabatahtlikuna alates 1990. aastast.

Seitsme lapse isa ja viie lapse vanaisa Riho Sepa päästjatee lõppes pikaajalise töövõimetuse tõttu. Hetkel on mees endiselt kirjas kui vabatahtlik päästja ning ta tegutseb korstnapühkijana. Selle ameti leidis ta just päästjana töötades. "Riho oma praeguse tööga- korstnapühkimisega kustutab tulekahjusid võib-olla isegi rohkem kui vanasti," kiitis meest Aravete komando pealik Arvi Luuk. "Tema on see mees, kes juhib tähelepanu küttesüsteemi puudustele."

Mida aeg edasi, seda paremini teadlikkus küttesüsteemi hoolduse vajalikkusest Sepa sõnul tõuseb. "Inimesed on mõistnud, et selle pealt ei saa ega tohi kokku hoida. Piisab sellest, kui korstnapühkija käib kord aastas, kas kevadel ehk kütteperioodi lõpus, kui järjekord on lühem või sügisel enne kütteperioodi," õpetab ta.

Vaata videost, milliseid nippe jagab ligi 15 aastat korstnapühkijana tegutsenud mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles