Sisukas „Kuldne sügis“ täitis seenioride meeli

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda Tartus Mart Reiniku Koolis peetud seenioridele mõeldud päeval „Kuldne sügis“ osales ligi tuhat enamasti Lõuna-Eesti vanemaealist erksat inimest.

Tasuta nõuandepäeva korraldaja Kristi Kirsberg tänas kohale tulnud eakaid. „Neid oli tulnud tuhatkond kogu Lõuna-Eestist, enamasti Tartumaalt, Viljandimaalt, Valgamaalt ja Võru kandist. Aga üks bussitäis saabus ka Lääne-Virumaalt Laekverest,“ teadis ta.

Tema hinnangul ei osanud nad korraldustoimkonnaga ette arvata, kui populaarseks „Kuldne sügis“ kujuneb, aga see ületas nende ootusi. „Päev läks suurepäraselt, rahule jäid nii osalejad kui teenuste ja kaupade pakkujad.

Tartu seenioride päevast osavõtjad said teha tasuta terviseuuringuid. Mõõta sai vererõhku, veresuhkrut, keha rasvaprotsenti. Tehti ka veenidiagnostikat ja jalalabauuringut. „Tasuta terviseuuringud meeldisidki osavõtjatele kõige rohkem,“  teadis Kristi Kirsberg. „Eks see arsti juurde minek ole paras ettevõtmine. Tore, kui sai meeldiva kasulikuga ühendada. Aga päevale saanunutele meeldis ka sisukas loenguteprogramm.“

Loenguid ja töötoategemisi täis päeva esimeses osas rääkisid tervise hoidmisest ja toitumisest doktor Kai Saks, kes rääkis tervisega toimetulekust vanemas eas. Proviisor Kristiina Sepp andis soovitusi, kuidas saab apteek abiks olla ning meditsiinidoktor, meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer kõneles seenioride toitumisest ja tervislikust toitumisest.

„Kuldse sügise“ teises osas rääkis psühhiaater Lembit Mehilane depressioonist vanemas eas ja sellest ning kuidas seda ära tunda. Füsioterapeut Kristi Tiimann nõustas, kuidas lihtsalt ja soodsalt liikuda ja oma tervise eest hoolitseda.

Oma elust ja inimestest tema elus kõneles kuulajatele näitleja Anne Veesaar. Tartu Kaubamaja stilist Aigi Aasmaa andis nõu, kuidas eakohaselt, mugavalt, aga stiilselt välja näha. Juhani Puukooli turundusjuht Tiina Rehema andis edasi vajalikke ja nutikaid aiandusnippe.

Päeva lõpetasid meeleolukad laulud Toomas Anni esituses, mis panid kuulajate jalad tantsima.

Päev oli pikk. Seepärast aitas kõhtu täita Felix, kes jagas soovijatele alates lõunast kuni lõpuni tasuta kõhutäidet. Menüüs oli tomatipüreesupp ja kana-nuudli supp. Kõik said ka jõhvikamahlajooki. Kogu päev oli külalistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles