Ühised kokkamised-kohvitamised ja käsitöö

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17. septembril täitus 20. tegevusaasta Paide eakate päevakeskuses. Oli pidu nagu pidu ikka, toimus kontsert, sai uudistada käsitööd ja kinnitada keha kringliga.

Paide eakate päevakeskuse tegevusjuhendaja üks aktiivsemaid abilisi on Milvi Alev. Eluaegse kultuuritöötajana ei saa Alev kohe mitte kuidagi kodus püsitud ning nii kui on vähegi mahti, lööb ta keskuse tegevustes kaasa. "Ma kohe ei saagi kodus niisama olla, lihtsalt pean kusagil käima," ütles ta.

Alev kinnitas, et päevakeskuses käib huvitavaid inimesi ning omaealiste keskel on tore tegutseda. "Meil on nüüd rohkem ruume, kus kohvi juua, juttu ajada ja ajalehte lugeda," loetles ta. "Loomulikult ootame uusi inimesi ka uutesse ringidesse. Keskuses tasub käia. Teeme siin käsitööd, alles kevadel saime hakkama muhu susside valmistamisega. Meil on mitmed ringid, kaks võimlemisrühma, samuti käime ühistel väljasõitudel."

Alles paar nädalat tagasi kolis eakate päevakeskus Paides Lai tn 33 hoone teiselt korruselt esimesele. Esimesel korrusel on eakate kasutada kolm avarat klassiruumi ning suur köögi- ja puhkenurk.

Päevakeskuse tegevustes lööb kaasa 70 inimest. Valdavalt löövad keskuse tegemistes kaasa naised, vanemaealisi härrasid kuulub keskuse ridadesse alla kümne.

Milvi Alev teeb ringkäigu eakate päevakeskuse ruumidest. Vaata videost, kui ilusad sokid, muhu sussid ja muu käsitöö on vaatamiseks välja pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles