Miks nimetatakse makarone pastaks?

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.freepik.com

Et makaronid on odavad ja neid on kerge valmistada, armastatakse neid väga ja kasutatakse palju.

Tavaliselt alustan ma toiduainete tutvustust koostise ja kasulikkuse kirjeldusega, kuid makaronidest kirjutades jään napisõnaliseks, sest valges nisujahus, millest odavad makaronid on valmistatud, ei ole midagi kasulikku.

Kui vaadata tootepakendilt makaronide koostist, siis enamasti leiab sealt nisujahu ja vee, mõnel sordil ka soola ja muna. Makaronitoite valmistades võiks nende tervislikuks muutmiseks lisada rohkelt köögivilju.

Sageli kasutatakse makarontoodete asemel nimetust pastatooted ja makaronitoidu kohta öeldakse pasta. Miks armastavad inimesed argikeeles nimetada makarone võõrapäraselt ja isegi peenutsevalt pastaks?

Pasta on rahvusvaheliselt tunnustatud termin, mille all mõeldakse väga erinevaid nuudlitainast valmistatud tooteid, mida eristatakse peamiselt kuju järgi. Meie mõistes on pasta erisuguste makaronide üldnimetus ning makaronid on üks arvukatest pastaliikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles