Et makaronid on odavad ja neid on kerge valmistada, armastatakse neid väga ja kasutatakse palju.
Miks nimetatakse makarone pastaks?
Tavaliselt alustan ma toiduainete tutvustust koostise ja kasulikkuse kirjeldusega, kuid makaronidest kirjutades jään napisõnaliseks, sest valges nisujahus, millest odavad makaronid on valmistatud, ei ole midagi kasulikku.
Kui vaadata tootepakendilt makaronide koostist, siis enamasti leiab sealt nisujahu ja vee, mõnel sordil ka soola ja muna. Makaronitoite valmistades võiks nende tervislikuks muutmiseks lisada rohkelt köögivilju.
Sageli kasutatakse makarontoodete asemel nimetust pastatooted ja makaronitoidu kohta öeldakse pasta. Miks armastavad inimesed argikeeles nimetada makarone võõrapäraselt ja isegi peenutsevalt pastaks?
Pasta on rahvusvaheliselt tunnustatud termin, mille all mõeldakse väga erinevaid nuudlitainast valmistatud tooteid, mida eristatakse peamiselt kuju järgi. Meie mõistes on pasta erisuguste makaronide üldnimetus ning makaronid on üks arvukatest pastaliikidest.