Mis vahe on mahlal, nektaril, smuutil ja joogil?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rohke vedeliku tarbimine aitab haigusest kiiremini võitu saada.
Rohke vedeliku tarbimine aitab haigusest kiiremini võitu saada. Foto: www.freepik.com

Peale tavalise mahla ­toodetakse õuntest muidki jooke, mille mahla­sisaldus võib olla ­minimaalne.

Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna toidu üldnõuete büroo juhataja Haidi Kanamäe ja taimetervise osakonna mahepõllumajanduse büroo peaspetsialist Eve Ader selgitavad, mida inimene tegelikult joob.

Toitainete sisalduse poolest on Kanamäe ütluse järgi kõige väärtuslikum just mahl. See eraldatakse marjadest ja puuviljadest eri tehnoloogiate, näiteks pressimise abil. Pealegi on mahladele keelatud lisada suhkrut. Poeletil võib kohata ka märgistust „õunamahl kontsentreeritud mahlast”, see saadakse Kanamäe väitel kontsentreeritud mahlast, millele lisatakse protsessi käigus eraldunud koguses vett. „Sisuliselt on tegemist taastatud mahlaga,” sõnab ta. Need tooted ei sisalda kunstlikke lõhna- ega maitse­aineid, toiduvärve ega säilitusaineid.

Tagasi üles