Mahlapressid on iseäranis taganõutavad sügise eel

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu Schneideri mahlapress on Türi õunafestivalil tööhoos.
Triinu Schneideri mahlapress on Türi õunafestivalil tööhoos. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mahlapressidega on nagu muude hooajaliste tehnikaseadmetega: kui ees terendab sügis, on purustid ja pressid eriti hinnas. Pole vahet, kas need on uued, ­kasutatud, omad või renditud, õunauputuse aegu on neist alati ­puudus.

Juba neljandat aastat tuleb Triinu Schneider mahlasoovijatele appi Austriast toodud tööstusliku pressiga. Ta lööb Hiiumaal väikebussile hääled sisse, haagib järelhaagise koos mahlapressiga sappa ning on paari tunni pärast kohal. Mahlasoovijad peavad end vaid enne kirja panema ning oma õuntest pressitava mahla liitri eest 25 senti välja käima.

„Tavainimestel enam kodudes mahlapresse väga ei ole, need on kas katki või on inimesed liiga vanad ega jõua ise pressida. On ka neid, kes ei viitsi mahla teha, sest koduste seadmete tootlikkus on väga väike ja masinate kokkupanemisega on palju tööd,” räägib Triinu Schneider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles