Valmispliidi eelised on hind ja kompaktsus

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskküttepliit.
Keskküttepliit. Foto: Erakogu

Masstoodang on tihtilugu poole ­odavam kui käsitsi laotud ning kivipliiti pole kunagi võimalik ­ehitada nii kompaktsena.

Valmispliitide Eestisse toomisega viimased 14 aastat tegelnud Kaminakeskuse juhataja Hannes Puu tõdeb, et valmispliitide väärtust suurendab rikkalik disaini- ja värvivalik.

Puu huvi kaminate ja pliitide vastu sai alguse sellest, kui uude koju oli vaja küttekollet, kuid pakkumine oli väike. „Kuna sobilikku toodet mõistliku raha eest võtta ei olnud, siis mõtlesin, et peaks neid ise müüma hakkama,” meenutab Eesti suurima valmisküttekoldeid ja nende tarvikuid müüva ettevõtte rajaja.

Praeguseks on firmal müügisalongid Pärnus ja Viljandis ning küttekoldeid turustatakse peale Eesti ka piiri taga Venemaal, Lätis ja Põhjamaades.

Trendikas keraamiline klaas

„Kui klient tuleb pliiti ostma, on tähtis teada, kas ta tahab sellega tuba kütta, toitu valmistada, tarbevett soojendada või koguni terve eluhoone küttesüsteemi selle najal välja ehitada ning millised on tema rahalised võimalused,” kirjeldab Puu müügimehe loogikat.

Kaminakeskus toob riiki 15 pliiditootja toodangut. Need on tehased, kus toodetakse valmistooteid ja tarvikuid Euroopa turu tarvis ning enamik neist on Puu andmeil pika ajalooga – tegutsenud 70–100 aastat. Kõige rohkem tootjaid on Itaalias ja Balkani maades. „Seal on pliidid väga populaarsed,” lisab Hannes Puu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles