Kivipliidil valmistatud toit on maitsev

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimees Heinar Maddison ütleb, et kui vana pliiti pole vaja lammutada ja pliidi alus on juba olemas, laob pottsepp emailitud korpusega pliidi üles kahe päevaga.
Müügimees Heinar Maddison ütleb, et kui vana pliiti pole vaja lammutada ja pliidi alus on juba olemas, laob pottsepp emailitud korpusega pliidi üles kahe päevaga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pliitide asjatundja Heinar Maddison ­nendib, et ­paljud tarbijad kiidavad taevani puupliidi ja soemüüri hubasust ning kinnitavad, et puupliidil tehtud toit on võrratu.

Heinar Maddison töötab müügi­mehena valmispliite ja kaminaid müüvas ning pottsepateenust ­pakkuvas Pärnu väikeettevõttes Leease. Maddison tunneb seda valdkonda lapsest saati, sest tema isa oli pottsepp.

Ta jagab põlvkonnakaaslaste nostalgiat puupliidi järele, kuna mäletab hästi, kuidas kutsuvat soojust õhkuva pliidi kuumal raual lubati lastel küpsetada kartulikettaid ja porgandiseibe ning klimbisupi tegemise ajal tainakoogikesi.

Kojutulekuga hilisele ajale jäänud tulijat ootas lõunasöök soojas praeahjus või pliidi tagaserval. Pliidi soemüüri ligiduses kuivasid suusatamast tulnud laste sokid ja kindad, leigeks jahtunud pliidile aga seadis end mõnusalt kerra pere lemmikkiisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles