Uurimus: kogukonna toetus on eakale tähtis

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri "Sotsiaaltöö".
Ajakiri "Sotsiaaltöö". Foto: Repro

Ajakirja „Sotsiaaltöö” augustinumber toob lugejani uurimuse ühe eaka naise elus kogetud väärkohtlemisest.

Kristel Paal uuris oma magistritöös ühe eaka naise jutustusi tema elust, elus kogetud väärkohtlemist ja tema tõlgendusi väärkohtlemisest. Uurimus kinnitas, et kogukondlik toetus ja abi on eakale äärmiselt tähtis.

Tavalugejale võib huvi pakkuda ka artikkel, milles õiguskantsleri nõunikud Kärt Muller ja Marje Allikmets selgitavad omavalitsuse õigust hinnata, kas pereliikmed peavad tasuma eaka kulud üldhooldekodus, õiguslikke suhteid omavalitsuse ja ülalpidamiskohustusega pereliikmete vahel ning küsimust, kas eakale peab hooldekoju jätma ka oma raha, mida ta äranägemist mööda kasutada saab.

Augusti lõpus ilmunud „Sotsiaaltöö“ uus number (4/2014) analüüsib ka sotsiaalteenuste kvaliteedi tagamise eeldusi  Eesti ja Euroopa kontekstis. Samuti arutletakse ajakirja veergudel, mida annab asutusele kvaliteedijuhtimissüsteemi rakendamine ning mida ootavad sotsiaalteenustelt eri osapooled – teenuste kasutajad ja nende lähedased, teenuste osutajad, teenuste korraldajad ja rahastajad. Juttu tuleb ka sotsiaaltöötaja uuest kutsestandardist.

„Sotsiaaltöö" on 1997. aastast ilmuv sotsiaalvaldkonna teadus-professionaalne ajakiri, mille eesmärgiks on aidata kaasa spetsialistide kvalifikatsiooni tõstmisele ja silmaringi laiendamisele. Ajakiri ilmub kuus korda aastas, selle väljaandmist toetab sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles