Pärnu Haigla alustab keemiaraviga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Pärnu Haigla ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) sõlmivad koostööleppe keemiaravi teenuse osutamiseks. Lisaks erialaspetsialistidele on kaasatud ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla apteek ja verekeskus.

„Pärnumaa Vähiühing ja Pärnu Haigla on pikka aega otsinud võimalusi, et vähipatsientidele pakkuda ravi oma elukohale lähedal. Näiliselt lihtne ja iseenesest mõistetav eesmärk on suurt täpsust ja spetsiifilist oskusteavet nõudev ning tehniliselt keerukas, mida saab ellu viia vaid koostöös,“ selgitas Pärnu Haigla juhatuse esimees Urmas Sule.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liikme, haigla ülemarst Andrus Remmelgase sõnul soovivad nad kergendada onkoloogiliste haigete ja nende lähedaste füüsiliselt ja psühholoogiliselt koormavat raviprotsessi.

Koostöölepe saab allkirjad 29. augustil. Põhja-Eesti Regionaalhaigla poolt paneb käe alla juhatuse esimees Tõnis Allik ja Pärnu Haiglast juhatuse esimees Urmas Sule.

Lepingu järgi alustatakse Pärnu Haiglas alates sügisest arengukavas planeeritud keemiaraviteenustega nii ambulatoorselt kui ka päevaravis. Kahe regionaalhaigla vähiravi konsiiliumid valivad patsiendid ja sobiva raviskeemi ning infusioonravi toimub Pärnu Haigla juba olemasolevates ambulatoorsetes vastuvõtu kabinettides ning päevaravi osakonnas. Ravi osutavad Põhja-eesti Reginaalhaigla arsti juhendamisel spetsiaalselt selleks koolitatud protseduuriõed.

Pärnu Haigla apteek on saanud erilise välja ehitatud ja litsentseeritud steriilsete ja tsütotoksiliste ravimite lahustamise keskuse. Seda läheb vaja ravimite aseptilise manustamise ettevalmistamiseks ja kasvajatevastaste ravimite aseptilise manustamise ettevalmistamiseks ning tsütotoksliliste ainete käitlemiseks.

Keskuse välja ehitamine läks haiglale maksma üle 60 000 euro. Keemiaravi läbiviimiseks ja vajalike meditsiiniseadmete soetamiseks on haigla investeerinud üle 25 000 euro, tegutsemiseks vajalikku tark- ja riistvarasse lisandus täiendavalt ligi 25 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles