Kuidas leida tööd, tervisehädad kimbutavad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanem inimene on harjunud tööd tegema. Ta tahaks tööd teha.

Samas võib vanemaealisel inimesel Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasangu sõnul olla probleeme tervisega ja talle ei pruugi leiduda enam sobivat tööd. «Need on inimesed, kes on pikka aega teinud ühesugust tööd ja sellest on tekkinud teatud terviseprobleemid, olgu need siis selja-, käte- või liigestehädad,» kirjeldas ta. «Neil võib olla vaja just tervise tõttu elukutset muuta.»

Pensioniealisi (või pensionieelikutest inimesi) on Järvamaa töötukassas tööotsijatena arvel üksikuid ehk huvi pensionipõlves tööd rabada on Kesk-Eestis on väike. «On erandeid, kuid üldjoontes tundub, et tööpõlve lõpuni käinud inimesed tahaksid pigem puhata,» sõnas ta. «Inimesi huvitaks muidugi osalise tööajaga töö, kus nad saaksid oma aega ise planeerida.»

Vaata videot ja kuula näite kohta, kuidas üks 72aastane Järvamaa härra nägi välja kui 50aastane, julges tööd küsima minna ja selle ka sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles