Omapärased abivahendid mõnusa suveilma nautijale

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleit-rannalina.
Kleit-rannalina. Foto: Tea Raidsalu

Taas- ja uuskasutus olgu au sees ka suvel, sest puhkust veetes on ­ilmselt ­meisterdusteks rohkem aega. Seekord pakume hüva nõu rannas­käijatele.

Kleit-rannalina

Pärast kosutavat ujumist on äraütlemata mõnus keerata märja ihu ümber pehme saunalina. Kui aga rätti pisut täiustada, saab sellest kerge vaevaga teha vahva rannakleidi.

Õmble saunalina laiemale servale kahele poole otstesse paelast või riideribast paraja pikkusega „sangad”, millest moodustuvad kleidi õlapaelad. Pane saunalina selja taha, nagu hakkaksid seda endale ümber keerama. Pista vasak käsi läbi paremas käes oleva aasa ning vastupidi. Sedasi ei libise saunalina niiskelt ihult maha ega pea seda kogu aeg kinni hoidma. Selline rätikkleit on hea abiline ka saunaskäikudel ja spaapuhkuse ajal.

Edevad plätud

Kuumal suvepäeval ei taha varbad sugugi olla pakitud kinnistesse jalanõudesse. Seetõttu kuluvad ühed kerged jalavarjud igati ära. Et kummist varbavaheplätud tunduvad ehk liialt tavalised ja igavad, tuleks need kenamaks muuta. Pisut näputööd ning saadki kasvõi iga seeliku ja kleidi juurde sobivad suvejalatsid.

Vaja läheb värvilist paela ning pärleid ja niiti. Mässi pael tihedalt ümber jala peal olevate ribade. Kinnita paelaotsad liimiga. Varvaste juures oleva kolmnurga vahele põimi mõni keerd paela, et moodustuks justkui king. Seejärel tiki paela peale pärlid ning kenad kingakesed ongi valmis.

Teine variant on asendada kummiribad kena kirju õhukese kangatükiga. Eemalda plätude pealmine osa. Tee riideriba pooleks ning pista läbi varvaste juures oleva augu. Selleks, et kangas avausest välja ei poeks, võta appi pisike nööp, mis õmble kanga külge. Nööp jääb talla alla peitu, ei sega astumist ega lase kangal august läbi tulla. Seejärel kinnita riie samamoodi nööpide abil läbi kahe tallaaugu.

Kui sulle ei meeldi, et plätud kõndides vastu taldu lärtsuvad, võta pikem riideriba ning seo kingad ümber sääre.

Ka kanga peale võid kaunistuseks õmmelda nööpe, litreid, pärleid või muud.

Väärisasjad peitu

Rannas peesitaja esemed võivad huvi pakkuda neile, kelle kavatsused pole ausad. Et väärtuslik kraam pikanäpumeestele kohe silma ei torkaks, tuleb see ära peita.

Võta tühi päevituskreemipudel, lõika selle avaus suuremaks, nii et sellest mahuksid sisse näiteks telefon ja võtmed. Selline pakend kaitseb veel liiva ja niiskuse eest ning läbi plasti kostab ka telefonitirin.

Tühjaks saanud huulepulgatoru on samuti nutikas anum, kuhu saab peita raha: keera kupüür rulli, suska torusse ja pane kork peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles