Uue koduga tuli kaasa ka pensionisammas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinnakärast rahulikku Paidesse kolimist pole Heli Kõiv ja tema abikaasa kordagi kahetsenud, sest elu väikelinnas on palju rahulikum, aga igav ka mitte.
Pealinnakärast rahulikku Paidesse kolimist pole Heli Kõiv ja tema abikaasa kordagi kahetsenud, sest elu väikelinnas on palju rahulikum, aga igav ka mitte. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Heli Kõiv kolis 1970. aastate keskpaigas Türilt pealinna. Elu läks tavalist rada: õpingud, abikaasa, lapsed ja maja. Kui Heli ja abikaasa Mati jäid majja kahekesi, hakkas peas keerlema mõte, et enne pensionile minemist peaks veel korra elukohta vahetama.

Kõigepealt nad uurisid, milliseid maju on Türil müüa, kuid õige pea leidsid sobiliku elamise hoopis naaberlinnas Paides. Maakleri abiga sai peagi Tallinnas asuv maja müüdud ja Paidesse uus elamine soetatud. Maakleri palkamist Kõiv ei kahetse ja soovitab seda teistelegi, kes pole kinnisvaraäriga kursis või kel pole usaldusväärset sõpra, kes on selle ala spetsialist.

Kuigi ühest linnast teise kolimine võib tunduda hirmutav, polnud Kõivu kinnitusel selles midagi hullu. Ta ei salga, et kinnisvaravahetus oli neile ka pensionisambaks, sest pealinna kinnisvara oli Paides asuvast oluliselt kallim.

Kõivudel on pensionini veel mõned aastad ning nad soovitavad teistelgi nendevanustel ja vanematel mõelda, kas kodu vahetamisega saaks napile pensionile lisa teenida. „Meieealistel polnud võimalik teise või kolmandasse sambasse raha koguda. Nii peame ise neid sambaid tekitama,” sõnab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles