Laevakaptenist kirjamees vestab ajakirjas 60+ oma isast Albert Uustulndist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri 60+.
Ajakiri 60+. Foto: 60+

Vaata ajakirja tutvustust SIIT.

1994. aastal sai Urmas Ott oma aastalõpusaatesse lõpuks ka kirjamehe ja paljude rahvalike lugude autori Albert Uustulndi. Nagu Ott ise on meenutanud, lunis ja palus ta seda kokkusaamist kaua. Saatejuht küsis intervjuus otse: „Kas te oletegi tagasihoidlik või te mängite sellist inimest?” Rahvalike laulude tegija vastas tõredalt, et ta on telekast neid vanu mehi vaadanud küll, mis neis vaadata on.

Sel laupäeval ilmuvas ajakirjas 60+ avaldab Albert Uustulndi poeg, kirjamehest laevakapten mõnusa veste oma isast ehk Vanast, nagu ta teda hellitavalt kutsub.

Kui Lembit Uustulnd just parajasti mööda Läänemerd trassil Tallinn – Peterburi – Helsingi – Stockholm – Tallinn – Peterburi kruiisilaeva ei juhi, siis istub ta kirjutuslaua taga. Praegu on tal käsil uus romaan „Avameri”. Lembit Uustulndi sõnul kajastab see kolhoosiaja elu ja toimetamisi, eesti kalurite tegevust Aafrika mandri vetes ning kõike seda, millest pole valgele paberile veel kriipsugi veetud. Ka see on ju meie inimeste ajalugu, nagu ta ise tunnistab.

Kuigi on südasuvi, mõtlevad paljud inimesed juba praegu õudusega, et peagi on käes aeg, kui tuleb taas tasuda suuri kommunaalkulusid. Mida teha, et küttearvete asemel saaks täita hoopis mõne ammuse unistuse, saate teada värskest ajakirjast 60+.

Viljandis sündinud, Pärnus elav ja oma bussireisikogemused blogiks vorminud Getter Koobas on bussiga reisinud juba aastaid. Küll üksi ja sõbrannaga, aga võtnud reisile ka oma 75aastase vanaema ning olnud tema saatjaks mitmepäevastel bussireisidel. Nüüd annab ta 60+ bussireisihuvilisele lugejale nõu, mida kaasa võtta ja millega arvestada, kui ees on pikem bussireis.

„Pensionipõlve väljakutse – armuda endasse uuesti”. Sellest lugema kutsuva pealkirjaga loost saab 60+ sirvija häid nippe, mida noorusliku väljanägemise nimel tegema peaks. Nõu annab Pärnu rõiva- ja vintage ehk kõnekeelselt vintidžiäri Zigrimigriz perenaine ja stilist Anne Laar-Iljin. Tema poodi Pärnus tullakse rõivaid valima ka pealinnast. Ta leidis 60+ rõivaesitluseks teineteist varem mitte tundnud rõõmsameelsetele Pärnu modellidele 77aastasele Aino Vitsbergile ja 75aastasele Uno Lempule riided, mida panna selga peoõhtule, kohvikusse, jalutuskäigule ja kodukööki.

Kindlasti olete teiegi nõutult leti ees seisnud, kui apteeker küsib: „Kas soovite originaal- või koopiaravimit?” Kumba eelistada? Mille põhjal otsustada, annab 60+ lugejatele teada Benu Viru platsi apteegi proviisor Sille Krüger.

Paljudest õpetustest võib välja lugeda, et elu on kordumatu ja väärib elamist alati. Aga kuidas hakkama saada siis, kui mõtetes tiirlevad äsja diagnoositud krooniline haigus, sellega toimetulek ja ees virvendav masendav tulevik. Kellega oma muret jagada ja kuidas halvimatest mõtetest hoiduda, kirjutab värskes 60+ numbris psühholoog ja Tartu Ülikooli õppejõud Maria Teiverlaur.

Möödunud majanduslangusest tingitud töötasu kaotamine pani inimesi mõtlema sellele, kuidas oma sissetulekut suurendada. Siis sobis selleks ka kutsehaigushüvitis. Praegu on see asendunud töökohast kinnihoidmisega, mille nimel tervisehäireid eiratakse, kirjutab tööinspektsiooni töötervishoiu inspektor Egle Heimonen. Värskest 60+ numbrist saab teada, mis vahe on tööst tingitud haigusel ja kutsehaigusel, ning inspektor annab ka õigusalast nõu, mida ette võtta ja kuidas abi saada.

Tea Raidsalu jagab ajakirjas nippe, kuidas vanast asjast rannaskäijale omapäraseid abivahendeid teha.

Kokaraamatute autor Sille Varblane jagab häid retsepte ja kirjutab, mida tervisest pakatavate suviste marjadega ette võtta.

Ajakirjast 60+ leiate ka suure ristsõna, vahvad lugejakirjad ja muudki.

Kellele ei tule 60+ maakonnalehega postkasti või need, kes pole ajakirja endale veel tellida jõudnud, saab selle osta hinnaga 2,50 ka suurematest kauplusekettidest (A&O, Comarket, Konsum, Maksimarket, Maxima, Prisma, Rimi, Selver, Säästumarket, Stockmann), R-kioski müügikohtadest, Statoili tanklatest ja muudest ajakirjanduse müügikohtadest üle Eesti.

Ajakirja 60+ tellimishind üheks kuuks maksab 2 eurot, terve aasta tellimusele kehtib praegu soodushind 11 eurot.

Telli ajakiri SIIT.

Varasemate ajakirja numbritega saad tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles