Porgand, ilusat värvi, hea maitsega ja soodne juurikas

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgand.
Porgand. Foto: freeimages.com

Porgand on kindlasti üks mu lemmikutest köögiviljade hulgas, seda nii oma kauni värvuse, väga hea maitse ja soodsa hinna pärast, tähtis on seegi, et porgand on hõlpsalt kättesaadav aastaajast sõltumatult. Porgand pakub nii palju mitmekülgseid kasutusvõimalusi nii soolasteks kui magusateks katsetusteks, et sellest valikust on võimalik igale maitsele midagi leida.

Lisaks eelpool öeldule leidub porgandis ka palju kasulikke aineid.

Porgandis ei ole küll märkimisväärselt C-vitamiini, kuid porgand sisaldab vitamiine B1, B2, E, foolhapet, karotiini, magneesiumi, kaltsiumi, naatriumi, mangaani, fosforit.

Kõige tuntum on porgand karotiini poolest, mis on A-vitamiini eelvitamiin ja muutub rasvainega koostarvitamisel organismis A-vitamiiniks, mida tuntakse eelkõige nägemisele vajaliku vitamiinina, seetõttu tuleks porgandisalatisse lisada veidi õli või hapukoort või süüa koos rasvainet sisaldava toiduainega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles