Millist arvutit osta?

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaviatuur.
Klaviatuur. Foto: Erakogu

Osaühingu IThaldus.ee juhatuse liige Marko Kevade tunnistas, et eakate osakaal nende klientide hulgas järjest kasvab.

Kevade soovitab poodi tulles oma vajadustest klienditeenindajale rääkida ja üheskoos leitakse parim lahendus. Kindlasti tuleb lasta teha endale pakkumine vähemalt kahest poest ja kui jääb enesekindlusest puudu, võib ostu sooritamisel kaasa võtta mõne tuttava, kes on selle valdkonnaga paremini kursis.

Korraliku kasutatud, kuid garantiiga arvuti saab Kevade kinnitusel kätte juba 150 või 200 euroga.

Nagu nooremad inimesed, nii eelistavad ka eakad järjest rohkem lauaarvutitele sülearvuteid. „Eakad enamasti arvutiga kodust väljas ei käi, kuid sülearvuti eelis on seegi, et see võtab kodus laua peal vähem ruumi,” lisab ta.

Viimase aja moekaup, tahvelarvuti, pole Kevade selgitusel aga vanemate ostjate poolehoidu leidnud. „Neil pole seda lihtsalt vaja, sest tahvelarvuti on hea, kui reisid palju ja vajad internetiühendust kodus väljas,” selgitab ta, lisades, et puutetundliku ekraaniga seadmed võivad iseenesest olla pisut hirmutavad. Pealegi polevat ka ekraani suurus ja resolutsioon tavaliselt eakamale piisav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles