Kaunid kuldkollased kevadpühad

Värvitud munad.

FOTO: Sille Varblane

Lihavõttepühadele on antud mitmeid nimesid – ülestõusmispühad, munadepühad, kevadpühad.

Igal tähtpäeval on oma värv ja oma lõhn, omad traditsioonid ja toidud. Lihavõttepühad on väga rõõmsad pühad. Kui läheb hästi, lisab ilmgi palju sära ja soojust, nii et hommikupäike kuldab kööki ja muudab kollase või helerohelise laudlina veelgi säravamaks. Lihavõtte hommikulaud ongi meie pere kauneim tähtpäevalaud oma rõõmsate värvide, armsate lisandite ja kaunite maitsvate toitudega.

Pühademeeleolu aitavad luua pajuoksad, mis nädal varem palmipuudepühaks tuppa toodud.

Mõni nädal varem tuppa toodud pungas oksad võivad ka selleks ajaks juba hiirekõrvul olla.

Tagasi üles