Sobivat ratastooli otsi kui nõela heinakuhjast

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa puuetega inimeste koja liikmed, pildil vasakult Maire Nõmmik, Ülo Paas ja Siina Trutin, teavad, mis on ratastooli valimise juures oluline.
Järvamaa puuetega inimeste koja liikmed, pildil vasakult Maire Nõmmik, Ülo Paas ja Siina Trutin, teavad, mis on ratastooli valimise juures oluline. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kehaliste erisus­tega ja igapäevaeluks sobiva ratastooli leidmine võib puudega inimesele osutuda vägagi suureks katsumuseks. Tihtipeale ei ole küsimus abivahendi maksumuses, tooli head ja vead võivad ilmneda alles kuude­pikkuse kasutuse järel.

Järvamaa puuetega inimeste koja juhataja Ülo Paas ja liige Maire Nõmmik ning Järva liikumispuuetega inimeste seltsi juhatuse esimees Siina Trutin nõustusid jagama oma ratastoolimaailma kogemusi.

Kõigil on oma lugu, kuidas nad ratastooli jõudsid. Sama erinevad on ka nende tähelepanekud, kuidas sobivat ratastooli valida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles