Luubilääts pakub silmale tuge

, 30+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lugemisel jääb prillidest väheseks või nii lähedale kui kaugele vaadates segab nägemist tume laik vaatevälja keskel, siis võib olla tegemist lisaks teistele põhjustele ka vananemisega kaasneva silmapõhja lupjumise/kärbumisega.
Kui lugemisel jääb prillidest väheseks või nii lähedale kui kaugele vaadates segab nägemist tume laik vaatevälja keskel, siis võib olla tegemist lisaks teistele põhjustele ka vananemisega kaasneva silmapõhja lupjumise/kärbumisega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / montaaž

Kui terve elu käsitööd tehtud ja raamatuid loetud, võib olla ühel hetkel raske leppida, et prillidest jääb väheks. Sel juhul võib abi olla luubi kasutamisest.

Viljandi Pro Optika kaupluse juhataja Rein Eigeri sõnul astub luubiotsijaid üle poe ukse keskmiselt korra päevas ning reeglina on nendeks eakad.

Inimesel võivad olla arsti määratud õige tugevusega prillid, kuid ühel hetkel need enam ei aita. Siis on vaja luupi, mis muudab kujutise silmapõhjas selgeks. „Inimest häirib juba psühholoogiliselt, et ta ei näe, kui on elu aeg käsitööd teinud ja lugenud,” kommenteeris Eiger.

„Osa inimestest, kelle silmas on tekkinud pöördumatud muutused seoses haiguse või vanadusega, loebki ainult luubiga. Ka meile tulevad aeg-ajalt inimesed kohe pärast arsti konsultatsiooni kabinetist välja teadmisega, et tuleb prillidele juurde osta ka luup,” lisas ta.

Hea luup on väikese suurendusega

Tavakasutusluup ei ole kallis, seega ei peaks ostja jaoks esimene kriteerium olema hind. Kahe luubi vahel valides võib Rein Eigeri sõnul kokku hoida küll 50–100 protsenti hinnast, aga kui müügihinnaks jääb lõpuks neli kuni kuus eurot, peaks jälgima ikka kasutusmugavust ja silmasõbralikkust.

Kindlasti peaks luubi ostma ikka prillipoest, kuigi ka mitmes pudukaupluses võib neid müügilt leida. „Meie oleme müügile võtnud luubid, mis on tõesti kvaliteedinäitajatelt head ja millega tekkival kujutisel ei ole liigselt moonutusi,” kinnitas Eiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles