Kirju suvi

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salat
Salat Foto: Sille Varblane

Soojal ja rohenäppudele kibekiirel suvisel ajal tahame teha kõike muud, kui kuuma pliidi taga vaaritada.

Mida kergemini ja kiiremini toidu valmis saame, seda parem. Niimoodi on juba kord seatud, et kuumal ajal soovime kergust ka toidu maitses ja kalorsuses. Kui talveperioodil ihkame rammusat ja toitvat, siis suvel kerget ja värsket. Vahetevahel on kogunisti tunne, et ei tahagi süüa.

Nii nagu suvi on kirju looduse värvirohkuse kui ka elamuste poolest, peaks seda olema ka suvine menüü, pakkudes toite seinast seina. Suvel on tore tuua mõni söögikord õue, tehes seda oma aias või looduses. Piknikukorvi sobib pakkida väikesi pärmi- või lehttainapirukaid, küpsiseid, võileibu, puuvilju, dipikastmesse kastmiseks köögiviljakange ning portsjonite kaupa karpidesse pakitud salatit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles