Padjale mõne minutiga värske nägu

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjaümbris
Padjaümbris Foto: Tea Raidsalu

Pärast kevadist suur­puhastust on kindlasti soov anda ka diivanil külitavatele patjadele värskem nägu. Eks osav õmbleja vuristab uue padjakatte valmis mõne hetkega, kuid on ka ­lihtsam moodus.

Padjaümbrise tegemine käib nii, nagu pakiks kingitust paberisse. Vaata üle oma kangatükid või linikuvaru. Võta sealt sobilik riie (jälgi, et see ikka kenasti ümber padja mahub!) ning laota laiali.

Aseta padi kanga keskele ning voldi riie kahelt poolt ümber padja.

Seejärel voldi kangas mõlemalt poolt kolmnurkseks ja keera need padja peale kokku.

Siis seo otsad omavahel sõlme ja peida otsakesed sõlme alla. Nüüd jääb ühele padja poolele justkui kikilips. Eks sa vali ise, kumb pool sulle paremini meeldib: kas korrektne ja sile või siis vallatu lipsuga külg.

See on natuke nagu laiskuse petmine, aga tõtt-öelda jääb ära õmblemistöö ning pärast padja lahtipakkimist saad linikut mujalgi kasutada. Nii on vahva tuua majapidamisse pühadehõngu, pakkides padjad kord jõulu-, siis lihavõtte- või sõbrapäevarüüsse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles