„Aastad täis sära ja väärikust“ ootab konkursitöid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad inimesed. Foto on illustratiivne
Eakad inimesed. Foto on illustratiivne Foto: Marko Saarm / Sakala

Juba viiendat korda toimuv konkurss „Aastaid täis sära ja väärikust“ ootab eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid, et tunnustada neid vääriliste auhindadega. Ettepanekute laekumise tähtaeg on 10. september.

Konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada erinevaid ettevõtmisi, mis on muutnud eakate elu paremaks. Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega Eakate festivali avamisel, 1. oktoobril Tallinnas, Salme kultuurikeskuses. Auhinnad panevad välja Tallink, Südameapteek, TENA, Dermoshop ja paljud teised.

„Et 2014. aasta on liikumisaasta, siis pöörame sellele tähelepanu ka meie. Lisaks spordi kategooriale on tänavu konkursi kategooriate hulgas ka aktiivne eakas tervisesportlane või treener,“ rääkis konkursi korraldaja MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev.

Ühtlasi antakse välja ka Karuohaka tiitel isikule, organisatsioonile või ettevõtmisele, mis on eakate väärikat vananemist takistanud. „Siia kuuluvad teod, mis puudutavad eakaid inimesi ja on teeninud ära ühiskonna ning eakate terava tähelepanu. Ootame ettepanekuid, koos põhjendusega, ka sellesse kategooriasse,“ ütles Topolev.

Konkursi kategooriad on põlvkondadevaheline side, omastehooldus, seltsielu, sport, kultuur, aktiivne tervisesportlane/treener, teadmised, persoon, karuohakas.

Konkursil osalemiseks tuleb registreerida särav ettevõtmine või tegu Eakate festivali kodulehel www.eakatefestival.ee või saata kirjeldus eakad@inkotuba.ee või postiaadressile MTÜ Inkotuba, Hariduse tn 6, Tallinn 10119. Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Juurde võib lisada kuni kolm fotot. Kindlasti tuleb lisada saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, elektronposti aadress. Tähtaeg konkursitööde saatmiseks on 10. september 2014. Arvesse lähevad 2013-2014 aasta jooksul tehtud teod.

Eakate festivaliga tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakate päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles