Kiiresti ja lihtsalt kõht täis

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makaroniroog
Makaroniroog Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jaanuarikuu ajakirjas alustas mitmete kokaraamatute autor ja rõõmuga köögis toimetav pereema Sille Varblane nõuannetega, mis aitavad kiiresti ja vähese vaevaga maitsva ja tervisliku toidu valmistamisel. Siis peatusime pudruhelvestel ja külmutatud köögiviljadel. Nüüd jätkame muna-, makaroni- ja riisitoitudega.

Olgu põhjuseks terviseprobleemid, kiire elutempo või kõrgest east tingitud põhjused, igal meist on aeg-ajalt vajadus või soov toidu tegemisele võimalikult vähe aega kulutada. Võtame ette munatoidud.

Toitev ja kiiresti valmiv

Kuigi kolesteroolirohke toiduainena ei peaks mune väga tihti tarvitama, on aeg-ajalt hommikul või lõunal munatoit igati asjakohane, toitev ja kiiresti valmiv. Praemuna asemel võiks mõnikord teha omletti, mis erineb praemunast selle poolest, et munad klopitakse eelnevalt lahti, iga muna kohta lisatakse 1 sl vett või piima, soola, (pipart), segatakse läbi ja valatakse pannile.

Väiksel pannil on väga hea omletti ümber keerata, suurel pannil küpsetades võiks munaroa enne ümber keeramist pannilabidaga neljaks lõigata ja siis osade kaupa ümber keerata.

Omletti saab rikastada erinevate maitsetega, lisades vorsti, sinki, juustu, köögivilju, spinatit, mis teeb omleti rohelisekirjuks. Ühele kolmest munast koosnevale omletile piisaks 1–2 külmutatud spinatikuubikust, mis tuleks eelnevalt üles sulatada, et lisada värvi, maitset ja tervislikkust.

Omletisegusse võib lisada ka eelmisest päevast üle jäänud keedetud kartuleid. Selleks võib kartulid alustuseks pannil ära praadida ja siis muna-veeseguga üle kallata. Samuti võib seisma jäänud leiva, sepiku või saia lõigata kuubikuteks, praadida pannil kergelt läbi ja jällegi omletiseguga üle valada, nii saab leivaomleti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles