Kaisuloom kipub teatrilavale

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käpiknukk
Käpiknukk Foto: Tea Raidsalu

Igas mängukastis on karvaseid kaisuloomi rohkem kui üks. Lemmikuim saab privileegi olla omaniku une valvaja, kuid vähemarmsad jäävad tahaplaanile. Selleks, et neid uuesti mängu haarata, tuleks nad saata väiksele operatsioonile. Kaisuloomast saab tore käpiknukk.

Esimese sammuna harutada õmblustest lahti kanni keha ja seest välja koukida vatiin. Loomakese tühi kõht jääb küll lotendama nagu avar kleit, kuid nüüd on olemas avaus, kuhu susata käsi, mis hakkab nukuteatri lavastaari juhtima. Harutatud kõhuääred õmble kenasti kinni, et need hargnema ei hakka.

Samuti urgitse vatiin välja loomakese kätest/käppadest, sest sinna saab pista sõrmed, mis aitavad tegelasel liigutusi teha. Looma pead ei ole vaja tühjaks teha, see peab kenasti vormi hoidma. Õmble üksnes kaelaauk parajaks, nii et üks näpp mahuks pead juhtima. Kui on pika kaelaga tegelane (nagu pildilolev lind), siis on mõistlik kaela sisse pista pulk või oks, mis aitab pead paremini püsti hoida. Nüüd ei jää muud üle, kui ehitada lava (tõmmata nöörile lina või peituda diivani seljatoe taha) ning etendus võib alata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles